top of page

7x Hotspots in Maastricht

Onlangs was ik in het mooie Mestreech! En als je alleen reist, heb je de volledige vrijheid om reisschema aan te passen zoals JIJ dat wilt. Je kan spontaan beslissingen nemen, zonder dat je eerst hoeft te overleggen: zullen we hier gaan eten of hier? Een solotrip, waarbij ik dus heerlijke hotspots heb kunnen ontdekken en ik ben nog lang niet uit ontdekt in deze prachtige stad!


HOTEL MABI CITY CENTER

Een hotel gelegen in het hartje centrum van Maastricht. Super gemakkelijk voor wanneer je, net als ik, graag de stad wil verkennen. Ik sliep in een kamer zoals hierboven staat afgebeeld: prima kamer! Het was schoon, het bed lag lekker en ik heb de ochtend erna heerlijk kunnen douchen. Geen gekke dingen, gewoon een eenvoudige kamer waarbij je niets te kort komt!




TOMATO

TOMATO is een hippe pizza- & pastabar in de pittoreske Koestraat in Maastricht. Hier heb ik genoten van deze Italiaanse truffel pasta! Het water loopt mij alweer in mijn mond bij het zien van deze foto! Italiaanse gerechten zonder poespas. Simpele pizza’s, pasta’s en eventueel een lekker dessert of een goed kop koffie!



PUUR VAN WIJCK

Het is een gezellige plek in Wyck – vlakbij Station Maastricht – om even rustig te zitten, een krantje te lezen of juist lekker bij te praten. Ik kwam alleen om "even" te ontbijten en bovenstaande is wat ik kreeg: HOW AMAZING! En de keuze is enorm: van een smoothie bowl tot aan deze heerlijk egg's benedict! En een bijkomend voordeel: alle producten zijn homemade, met oog voor detail en vol verse ingrediënten! Van Wijck is iedere dag open van 8 tot 18 uur.




JEF ICECREAMBAR

De JEF ICECREAMBAR is een onderdeel van de JEF GASTROBAR. Nu ging ik voor alleen een ijsje, mijn all time favorite: pistache ijs! Zeker de moeite waard om eens langs te gaan op de Wycker Brugstraat.


BOEKHANDEL DOMINICANEN MAASTRICHT

In december 2006 werd er voor het eerst een boekhandel gevestigd in de Dominicanenkerk. Boekhandel Dominicanen vind je een prachtig assortiment boeken: van kinderboeken tot kunst, tot aan de lekkerste kookboeken! En op de eerste verdieping vind je een volwaardige muziekafdeling met een uitgebreid assortiment CD's en Vinyl. Ik heb hier zeker 1.5 uur vol bewondering rondgelopen. Zeker een aanrader als je, net zoals ik, houd van een goed boek! Ook vinden hier wekelijks activiteiten plaats zoals signeersessies, debatten, lezingen, interviews en muzikale optredens.



COFFEELOVERS

En toen ik dit zag werd ik al helemaal lyrisch: een koffiecorner midden in de kerk/boekenhandel! Wanneer je dus een boek(en) bij elkaar hebt verzameld, heb je dus mogelijkheid om een koffie, thee of in mijn geval een iced matcha te bestellen en lekker te lezen. Maar je hebt ook de keuze om je drankje 'to go' mee te nemen, zodat je ergens anders heerlijke kan verdwalen in je boek!



BAKKERIJ MATHIEU HERMANS

Een lekkere Limburgse vlaai kan tijdens je bezoekje aan Maastricht natuurlijk niet ontbreken. Uiteraard kan je deze krijgen bij iedere lunchroom, maar ik koos ervoor om een echte authentieke Limburgse bakker op te zoeken. Ik kwam terecht bij deze: Mathieu Hermans. De bakkerij vind je iets buiten het centrum van Maastricht aan de Zakstraat. Bakkerij Hermans is een begrip in Maastricht en verre omstreken en heeft terecht een grote naamsbekendheid verworven. Ik heb heerlijk genoten van een echte eenpersoons Victoria vlaaike!



Deze stad heeft nog zoveel meer te bieden, dus ik zie je snel terug Maastricht. Tot de volgende keer!


41 weergaven0 opmerkingen
bottom of page